Inspiratie & Recepten

Hoe gezond zijn Acai Bessen?

Ontbijt Bowl met acai bes

Een van de lekkerste superfoods – is een vrucht die je waarschijnlijk al op Instagram bent tegengekomen. Acai bessen (uitgesproken als ah-sigh-EE) zijn vooral bekend als het ingrediënt in beeldschone smoothie-bowls. Maar, deze bessen zijn meer dan alleen mooi om naar te kijken. 

Acai


Je vindt de bessen op açaí-palmen in Zuid-Amerikaanse regenwouden. Ze lijken precies op kleinere druiven. Het zaad neemt ongeveer 80% van de bes in beslag. Maar het vruchtvlees en de schil bevatten enorm veel vitamines. Bovendien zijn ze overheerlijk.

acai bessen
açaí-palmen

Is Açai gezond?

De bessen zijn gezond en overheerlijk. Velen beweren dat ze een wondermiddel zijn. Jammer genoeg is dit (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Ze vormen een goede aanvulling van jouw gezond voedingspatroon, maar er bestaat nu eenmaal geen wonderfood waar je 100 jaar van wordt.

Alles hangt af van je levensstijl.

Enkele claims over Açai:

  1. Hartziekte: een dieet dat rijk is aan fruit en groenten kan hartaandoeningen voorkomen.
  2. Gewichtsverlies: Door veel fruit en groenten te eten, waaronder açai-bessen, en door regelmatig te sporten, kan je afvallen of je gezond gewicht behouden.
  3. Artritis: Alle bessen bevatten anthocyanins waarvan is vastgesteld dat ze een ontstekingsremmend effect hebben . Deze kunnen de symptomen van artritis verlichten.
  4. Hoog cholesterol: Het eten van meer vezels uit fruit (bijv. açai), groenten, bonen en andere bronnen kan het cholesterolgehalte helpen verlagen.
  5. Anti-veroudering: een gezond eetpatroon vol fruit, groenten, eiwitten en gezonde vetten helpt bij alles, van acne tot veroudering.

Waar Açai kopen?

Je hebt verschillende speciaalzaken waar je Açai kan kopen. Je kan deze kopen in poedervorm of bevroren. Het makkelijkst is om de poedervorm te kopen en deze te mengen met je yoghurt of in smoothies. Maar, persoonlijk vind ik de bevroren vorm lekkerder en de voedingswaarden blijven beter bewaard. Je mixt de frozen packs tot een heerlijke smoothiebowl en kan deze vervolgens afwerken met verschillende toppings.

Onze favoriete manier om Acai aan te kopen is via: The Holy Berry

Hoe bewaar je Açai?

Spijtig genoeg bederven Açai bessen binnen een dag en komen ze uit tropische gebieden die niet naast de deur liggen.

Vandaar dat je ze best bewaard in de diepvries. Açai wordt daarom meestal verkocht als diepvries product, net omdat ze zo snel bederven en aangezien ze dan de beste voedingswaarden behouden.

Conclusie

Acai bessen zijn gezond, voedzaam en bovenal overheerlijk. Het is absoluut één van onze lievelingsontbijten bij hogere temperaturen. Hier vind je nog 8 gezonden ontbijtkommen die ik vaak maak. De meeste zijn iets vlugger te maken.

Heb jij al eens acai bessen gegeten?
Wat vind jij er van? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan