Inspiratie & Recepten

Hoe maak je havermoutwafeltjes?

havermoutwafeltjes

Deze havermoutwafels zijn zo licht en luchtig dat je niet gelooft dat ze gezond zijn! Geen bloem en geen eieren nodig, deze wafels bestaan uit slechts 3 ingrediënten!

In het weekend heb ik wat meer tijd en kook ik graag met havermout. havermout pannenkoekjes, havermout muffins en deze gezonde havermoutwafeltjes zijn mijn favorieten.

Als er één ingrediënt is dat me een voldaan en energiek gevoel geeft, dan is het wel havermout. Als s ochtends havermout eet, ben ik er zeker van dat ik voldoende energie ga hebben tot de middag. De combinatie van vezels, langzaam vrijkomende koolhydraten en het toegevoegde eiwit houden me altijd op been. Vandaar dat ik havermout zo vaak mogelijk tracht te integreren in mijn ontbijt.

Ik was al een tijdje van plan om een gezond wafel recept te delen. Maar, de afgelopen weken heb ik mezelf erop betrapt veel meer havermoutwafeltjes te eten. Dus, het is nu of nooit.

Er is een misvatting dat wafels een luxe en tijdrovend ontbijt zijn om te maken, maar eerlijk gezegd, deze duurden minder dan 10 minuten en je kunt meerdere porties tegelijk bereiden.

Er zijn geen eieren, noch bloem, noch suiker voor nodig. Qua textuur zijn ze licht en luchtig. Ze zijn zoet en je kan makkelijk tal van toppings toevoegen. De mijne bevatten altijd vers fruit, pindakaas en soms een beetje ahornsiroop. 

Ik had onlangs een paar vrienden voor een brunch en maakte de havermoutwafeltjes met een heleboel toppings en NIEMAND geloofde me toen ik zei dat ze gezond en bloemloos waren.

Hoe maak je gezonde havermoutwafels?

De ingrediënten

  • Havermout – Neem één of twee zakjes
  • Banaan– Maakt het smeuïg en zoetheid toe, zonder boter, olie of suiker.
  • Melk naar keuze– Ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt, maar je kan elke vorm van melk gebruiken.

Je kan ook nog andere soorten havermout gebruiken naast onze standaard havermout.

De instructies

Voeg je havermout in een mixer toe en mix tot een meelachtige textuur overblijft. Schud de blender voorzichtig om het los te maken. Voeg vervolgens de banaan en melk naar keuze toe en blijf mixen tot er een glad beslag overblijft. Giet het beslag in een mengkom en laat het 10 minuten rusten om in te dikken.

Vet vervolgens een wafelijzer in en laat het opwarmen. Zodra het heet is, voeg je 1/4 kop porties beslag toe en bak je de wafels tot ze knapperig zijn aan de randen. Haal de wafel uit het wafelijzer en leg ze op een bord. Ga door met het proces totdat al het beslag op is.

Je kan meteen smullen of je kan ze laten koelen en later opeten.

Tips om de lekkerste bananen-havermoutwafels te maken

Schud je blender voordat je de banaan en de melk toevoegt. Dit zorgt ervoor dat er geen stukjes havermeel rond de messen blijven.

Deze wafels zijn niet overdreven zoet. Ze krijgen hun zoetheid van de banaan. Als je liever zoetere wafels hebt, voeg dan 1-2 eetlepels kristalsuiker aan het beslag toe. Je kunt ook gewoon doen wat ik doe en ze serveren met wat ahornsiroop. 

Als je hartige wafels wilt, vervang dan de banaan door pompoenpuree of zoete aardappel. 

Vet je wafelijzer goed in, anders blijft het beslag eraan vastplakken. 

havermoutwafeltjes

Havermoutwafels bewaren en invriezen

  • Bewaren: Overgebleven wafels kunnen afgedekt tot 1 week in de koelkast bewaard worden. 
  • Invriezen: Doe de wafels in een ritssluiting zak en bewaar ze tot 6 maanden in de vriezer. Een nacht in de koelkast ontdooien. 
  • Opwarmen: Verwarm op een pan met antiaanbaklaag of in een voorverwarmde oven op 180C. Vermijd de magnetron, want dan worden ze zacht. 

Conclusie

Havermoutwafeltjes zijn één van mijn favorieten.

Als er één ingrediënt is dat me een voldaan en energiek gevoel geeft, dan is het wel havermout. Als s ochtends havermout eet, ben ik er zeker van dat ik voldoende energie ga hebben tot de middag. De combinatie van vezels, langzaam vrijkomende koolhydraten en het toegevoegde eiwit houden me altijd op been. Vandaar dat ik havermout zo vaak mogelijk tracht te integreren in mijn ontbijt.

Heb jij al eens havermoutwafeltjes gemaakt?
Let me know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan