Dit zijn de makkelijkste Bananen Havermout Pannenkoeken ooit. Deze luchtige gezonde pannenkoeken zijn van nature glutenvrij, zuivelvrij en bevatten geen bloem of toegevoegde suikers. Maak je klaar voor een eenvoudig maar heerlijk ontbijt!
Mijn missie is om de beste havermout pannenkoeken aller tijden te maken. Ik heb weinig talenten, maar soms weet je het gewoon.
Hoe dan ook, laten we verder gaan met deze heerlijk luchtige, gezonde havermout pannenkoeken: bananen havermout pannenkoeken. Er is geen bloem, geen boter, geen suiker of enige vorm van zoetstof aan toegevoegd. Dat betekent dat deze pannenkoeken voor iedereen gemaakt zijn, ook voor kinderen!
Ik kan niet wachten om te horen wat je van deze gezonde havermout pannenkoekjes met banaan vindt. Het is één van mijn favoriete ontbijtrecepten met een scheutje pindakaas en een beetje pure ahornsiroop erop.
Ingrediënten in havermoutpannenkoekjes met banaan
Deze bananenpannenkoekjes zijn gemakkelijk te maken, zo lekker en bovendien een geweldig ontbijt na een workout. Dit komt omdat ze boordevol gezonde en complexe koolhydraten zitten. Indien je havermout collageen gebruikt bevatten ze 13 g eiwit per portie (whatttt?). Inderdaad.
Wat hebben we allemaal nodig?
- 1/2 tot 1 medium rijpe bananen . super rijpe bananen geven de pannenkoeken hun natuurlijke zoetheid. Zorg ervoor dat ze veel bruine vlekken hebben!
- 1 ei
- 1 zakje havermout. Indien je extra proteïnen/ eiwitten wilt, kan je havermout collageen gebruiken. Je kan ook andere soorten havermout gebruiken.
- Olijfolie of kokosolie om te koken
De beste bananen-havermout pannenkoekjes
Maak je klaar voor het gemakkelijkste pannenkoekenrecept ooit:
- Voeg alle ingrediënten toe in een kom. Gebruik je vork en prak alles plat. Je kan ook de blender gebruiken. Laat het beslag minuten rusten terwijl je je pan opwarmt.
- Bestrijk een bakplaat licht met kokosolie, veganistische boter of olijfolie en zet op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je 1/3 kopje van het beslag toe aan de bakplaat voor elke pannenkoek en kook je 2-4 minuten tot de pannenkoeken lichtjes opzwellen en je een paar luchtbellen langs de randen ziet.
- Veeg de koekenpan schoon en herhaal met meer olie en het resterende beslag. Maakt in totaal 3 pannenkoeken. That’s it. Draai om en kook nog 2 minuten.
- Serveer & verslind. Serveer pannenkoeken met vers fruit en eventueel een scheutje pure ahornsiroop!
Personaliseer je pannenkoeken
Deze gezonde banaan havermout pannenkoekjes zijn super veelzijdig. Je kan ze omtoveren naar wat jij precies wilt.

Zo kan je tal van toppings gebruiken:
- Toppings: voel je vrij om na het maken van het beslag je favoriete mix-ins toe te voegen, zoals gehakte pecannoten, in blokjes gesneden banaan of zelfs chocoladeschilfers.
- Smeuïg : Het beste van allemaal is natuurlijk de ahornsiroop. Dat is absoluut smullen. Graag doe ik er ook wat pindakaas bij ( heb ik al gezegd dat ik verslaafd ben aan pindakaas? 🙂
- Maak mini’s: maak schattige mini-pannenkoekjes door slechts 1-2 eetlepels beslag per keer op je bakplaat te laten vallen! Je kunt ook baby bananenpannenkoekjes proberen te maken. Deze zijn ideaal voor peuters en baby’s.
Conclusie
Deze bananenpannenkoekjes zijn gemakkelijk te maken, zo lekker en bovendien een geweldig ontbijt na een workout. Dit komt omdat ze boordevol gezonde en complexe koolhydraten zitten. Indien je havermout collageen gebruikt bevatten ze 13 g eiwit per portie.
Ze zijn makkelijk te personaliseren doormiddel van verschillende toppings zoals banaan, ahornsiroop, pindakaas en meer. Heb jij al eens havermout pannenkoeken met banaan gemaakt?
Let me know!