Heb je twee rijpe bananen liggen en wil je in 10 minuten iets klaarzetten voor de héle week? Deze gebakken muesli is super voedzaam, supersimpel en mealprep-vriendelijk. Met 100 g blauwe bessen (diepvries) of gemengd rood fruit voeg je in een handomdraai extra smaak en antioxidanten toe. Spring meteen naar het recept.

Waarom dit ontbijt zo goed scoort
- Voedzaam & vullend: banaan + Boost Mix (chia, lijnzaad, hennep) leveren vezels, omega-3 en micronutriënten.
- Mealprep kampioen: bak op zondag, bewaar 4 dagen in de koelkast of vries in per stuk.
- Makkelijk & snel: 1 kom, geen gedoe. Pindakaas is optioneel.
- Variëren = fun: wissel wekelijks met appel, peer, framboos, mango of bosbessenmix.
- On-the-go proof: snijd in repen; ideaal als ontbijt of snack onderweg.
Deze gebakken muesli combineert vezels (muesli/havermout, fruit), gezonde vetten (chia/hennep/lijnzaad) en langzame koolhydraten voor stabiele energie. De blauwe bessen of het rode fruit leveren antioxidanten en kleur (yes, kids love it).
Recept: supersimpele & voedzame gebakken muesli
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 360 ml (1,5 cup) plantaardige melk (amandel, haver of kokos)
- 1/4 cup pindakaas (optioneel)
- 1 el ahornsiroop
- 2 el Boost Mix
- 240 g (2 cups) muesli of havermout naar keuze
- 100 g blauwe bessen (diepvries) of gemengd rood fruit
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet/bekleed je ovenschaal.
- Prak de bananen in een grote kom tot puree. Voeg plantaardige melk, ahornsiroop en (optioneel) pindakaas toe; meng glad.
- Roer de Boost Mix en muesli/havermout erdoor.
- Spatel blauwe bessen of rood fruit voorzichtig door het beslag (nu toevoegen, vóór het bakken).
- Giet in de schaal en bak 25–30 min tot de bovenkant goudbruin is en de randen stevig.
- Laat 10 min afkoelen, til met bakpapier uit de schaal en snijd in 8 stukken.
Serveren & bewaren
- Serveer warm of koud met (plantaardige) yoghurt en extra fruit.
- Bewaren: luchtdicht 4 dagen in de koelkast.
- Invriezen: per stuk verpakken (tot 2 maanden). Ontdooien in de koelkast of 10 min in een warme oven.
Variaties per week (zo blijft het leuk!)
- Bessenboost: 100 g bosbessen + citroenzeste.
- Appel-kaneel: 2 appels in blokjes + 1 el kaneel.
- Mango-kokos: 120 g mango in blokjes + 2 el kokosrasp.
- Peer-gember: 1 peer + snufje gemalen gember.
- Notencrunch: 30 g gehakte walnoten of amandelen (na het bakken erover voor extra bite).
Pindakaas is optioneel. Liever zonder noten? Laat weg of vervang door 1 el tahin of extra banaan voor binding.
Veelgestelde vragen
- Kan ik verse bessen gebruiken?
- Ja, zowel vers als diepvries werkt. Bij diepvries hoeft ontdooien niet; meng rechtstreeks door het beslag.
- Welke muesli of havermout is het beste?
- De Muesli bevat al stukjes noten en gedroogd fruit waardoor je nog meer smaak en crunch hebt. Wil je liever al een smaakje? Gebruik dan de appel havermout en voeg nog wat verse appelblokjes en kaneel toe.