Appel & Granola Yoghurt Bowl
Zoete, zachte kaneelappels, romige yoghurt, en knapperige granola zorgen samen voor een heerlijke balans van zoet, pittig en knapperig.
Een heerlijk herfstig ontbijt om je op te warmen!
Ingrediënten:
- 1 appel, klokhuis verwijderd, geschild en in stukjes gesneden
- 1 theelepel boter of kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 2-4 eetlepels water
- 150g (Griekse) yoghurt (normaal of plantaardig)
- 1 zakje Vegan Granola Dadel & Amandel (30g)
Bereiding:
Voeg de stukjes appel, boter of kokosolie, kaneel, ahornsiroop en vanille toe aan een pan. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, regelmatig roeren en wat water toevoegen als de appels te droog worden.
Serveer de geroosterde kaneelappels over de yoghurt en garneer met de knapperige granola.
Voordelen van dit recept:
Rijk aan vezelsDe appels en granola in dit recept leveren een flinke dosis vezels. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen je langer een vol gevoel te geven, waardoor je minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpt.
Eiwitten voor langdurige energie
De yoghurt levert een portie eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw en helpen je energieniveau stabiel te houden gedurende de dag.
Antioxidanten dankzij kaneel
Kaneel is niet alleen een heerlijke specerij, maar zit ook boordevol antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verbeteren van de algehele gezondheid.