Go back
Granola
Gebakken peer met yoghurt en granola
Deze gebakken peer met yoghurt en Sweet Honey Granola is een absolute aanrader! Door de peer te roosteren, komen de natuurlijke suikers vrij, waardoor deze heerlijk zacht en zoet wordt. Met een topping van romige Griekse yoghurt en knapperige Sweet Honey Granola maak je er een voedzaam en gebalanceerd ontbijt van.
Ingrediënten
- 1 zakje Sweet Honey Granola (30g)
- 1 peer
- 1 theelepel honing
- ½ theelepel kaneel
- 2 grote eetlepels Griekse yoghurt (of vervang door kokosyoghurt voor een plantaardige variant)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de peer doormidden en verwijder de pitjes. Leg de helften in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Meng in een klein kommetje de honing met de kaneel en verdeel dit mengsel over de bovenkant van de peerhelften.
- Bak de peer ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat deze zacht en goudbruin is.
- Haal de peer uit de oven en leg ze op een bord. Schep op elke helft een eetlepel Griekse yoghurt.
- Bestrooi de yoghurt en peer met Sweet Honey Granola en serveer terwijl de peer nog warm is. Genieten maar!