Go back
havermout
Banana Bread Havermout
Begin je dag met een heerlijke en voedzame Banana Bread Havermout!
Er gaat niets boven een heerlijk ontbijt dat niet alleen lekker is, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Vandaag delen we een geweldig recept dat je ochtendroutine een flinke boost zal geven: Banana Bread Havermout. Dit ontbijt combineert de rijke smaken van chocolade en banaan met de voordelen van chiazaad en collageen havermout, perfect voor een energieke start van je dag!
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 zakje Vanille Collageen Havermout (40g)
- 1 theelepel Boost Mix (of chia zaad)
- ½ theelepel kaneel
- ½ kopje (125ml) warme melk (plantaardig of koemelk)
Voor de topping:
Bereiding:
- Snijd de banaan in twee helften. Voeg één helft toe aan een kom, prak deze en meng met havermout, boost mix, kaneel en warme melk. Zet dit 15 minuten opzij om te weken.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt deze (in de magnetron of boven een pan met kokend water) samen met 3 eetlepels melk.
- Snijd de overgebleven helft van de banaan in schijfjes. Beleg de havermout met de gesneden banaan, giet de chocoladesaus eroverheen en voeg daarna een scheutje pindakaas en de granopops toe.
Geniet er direct van of bereid het 's avonds en laat het een nacht in de koelkast staan om de volgende ochtend van te genieten.