Bananenbroodmuffins: een gezond & makkelijk ontbijt! 🍌
Wil je een snel, voedzaam en vooral superlekker ontbijt? Deze bananenbroodmuffins zijn foolproof, heerlijk smeuïg en zitten boordevol goede ingrediënten. Perfect om mee te nemen, ideaal voor mealprep én handig om in te vriezen. Win-win!
Verwarm de oven voor op 180°C en zet 12 muffinvormpjes klaar. TIP: gebruik een muffinbakplaat en plaats daarin je muffinvormpjes, anders zullen ze hun vorm niet mooi behouden (wel even lekker).
Doe bananen, yoghurt, eieren en olie in een grote kom en mix glad (of prak en klop door elkaar).
Voeg de bananenbroodmix toe en meng tot een egaal beslag.
Roer de pitten en rozijnen door het beslag. Optioneel: bewaar een klein beetje om bovenop te strooien.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 15–20 minuten tot goudbruin en veerkrachtig. Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Gaarheidscheck: prikker komt er droog uit en de bovenkant veert lichtjes terug bij aanraken.
Ontbijtidee: serveer 3 muffins per volwassene of 2 per kind met een lepel yoghurt en vers fruit.
On-the-go: stop een muffin in de brooddoos of je tas voor een snelle, gezonde snack.
Bewaren: luchtdicht op kamertemperatuur 1–2 dagen, in de koelkast tot 4 dagen.
Invriezen: volledig laten afkoelen, per 2–3 stuks verpakken en tot 3 maanden invriezen. Ontdooien op kamertemperatuur of 20–30 sec in de microgolf (per muffin).