Deze luchtige havermout pannenkoeken zijn een eenvoudig en gezond ontbijt waar iedereen in je gezin dol op zal zijn! Ze zijn gemaakt zonder bloem en zonder suiker. Ze zijn heerlijk en veelzijdig. Gebruik je favoriete toppings. Voeg fruit of chocoladestukjes toe aan het beslag om je eigen draai aan het recept te geven. Ik hou van frambozen, dus voeg ik deze altijd op het einde toe.
Gezonde havermout pannenkoeken
Pannenkoeken zijn waarschijnlijk mijn favoriete ontbijt. Ik vind het fantastisch om ermee te experimenteren. Deze keer besloot ik om heel eenvoudige, gezonde pannenkoeken te maken met een subtiele vanillesmaak. Ze zijn zo super uitgedraaid! Ik gebruikte haver in plaats van gewone bloem omdat haver veel gezondheidsvoordelen biedt.
Er zijn maar heel weinig dingen die je nodig hebt om dit heerlijke gezonde ontbijt te maken:
Ingrediënten havermout pannenkoeken
- 1/2 kopje haver
- 1 ei
- 2 1/2 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel vanille
- 1 eetlepel honing
- snufje bakpoeder
- 1 theelepel kokosolie of boter
Recept
- Maal de haver met een keukenmachine.
- Meng het ei met de yoghurt, vanille en honing in een kleine kom.
- Voeg de havermout en de baking soda toe.
- Verwarm een
pan met antiaanbaklaag voor, je hebt een lage tot gemiddelde temperatuur nodig. Bedek het oppervlak met kokosolie of boter. - Gebruik een grote lepel of een pollepel om kleine pannenkoeken te maken, laat wat ruimte tussen de pannenkoeken, zodat je ze gemakkelijk kunt omdraaien als ze klaar zijn.
- Als de randen van de pannenkoeken gaar lijken en er belletjes naar boven komen, is het tijd om de pannenkoeken voorzichtig, maar snel om te draaien.
- Serveer direct met je favoriete toppings!
Je kan gebruik maken van tal van verschillende soorten havermout in zakjes of groter formaat.
Havermout pannenkoeken met banaan
Deze bananenpannenkoekjes zijn gemakkelijk te maken, zo lekker en bovendien een geweldig ontbijt na een workout. Dit komt omdat ze boordevol gezonde en complexe koolhydraten zitten. Indien je havermout collageen gebruikt bevatten ze 13 g eiwit per portie (whatttt?). Inderdaad.
Ingrediënten met banaan
- 1/2 tot 1 medium rijpe bananen . super rijpe bananen geven de pannenkoeken hun natuurlijke zoetheid. Zorg ervoor dat ze veel bruine vlekken hebben!
- 1 ei
- 1 zakje havermout. Indien je extra proteïnen/ eiwitten wilt, kan je havermout collageen gebruiken. Je kan ook andere soorten havermout gebruiken.
- Olijfolie of kokosolie om te koken
- De beste bananen-havermout pannenkoekjes
Recept havermout pannenkoeken met banaan
- Voeg alle ingrediënten toe in een kom. Gebruik je vork en prak alles plat. Je kan ook de blender gebruiken. Laat het beslag minuten rusten terwijl je je pan opwarmt.
- Bestrijk een bakplaat licht met kokosolie, veganistische boter of olijfolie en zet op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, voeg je 1/3 kopje van het beslag toe aan de bakplaat voor elke pannenkoek en kook je 2-4 minuten tot de pannenkoeken lichtjes opzwellen en je een paar luchtbellen langs de randen ziet.
- Veeg de koekenpan schoon en herhaal met meer olie en het resterende beslag. Maakt in totaal 3 pannenkoeken. That’s it. Draai om en kook nog 2 minuten.
- Serveer & verslind. Serveer pannenkoeken met vers fruit en eventueel een scheutje pure ahornsiroop!
Conclusie
Havermout pannenkoeken vormen een gezond en overheerlijk ontbijt. Klaar in een mum van tijd. Je voegt je eigen fruit en toppings toe om het af te werken.
Je kan ook overheerlijke havermoutwafeltjes maken.
Eet jij dit vaak? Welke toppings gebruik je?
Laat het me weten!