Terug
havermout
Gebakken havermout met frambozen & chocolade
Dit ontbijtrecept is een familie favoriet! Het is een super recept om op voorhand te maken zodat je tijdens de drukke week kan genieten van een snel, voedzaam en verrukkelijk ontbijt.
Ingrediënten
- 2 x ¾ cup Havermout Natuur (300 g of 6 zakjes)
- 1 el Boost Mix
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel fijn zout
- ¼ cup ahornsiroop of honing (70 g)
- ½ cup yoghurt (120 g)
- 2 grote eieren
- 1+¼ cup melk naar keuze (300 g)
- ¼ cup gesmolten ongezouten boter of kokosolie (60 g)
- 1 cup verse of diepvries frambozen
- ¼ cup suikervrije chocoladestukjes
`
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 23x23 cm in of bekleed deze met bakpapier.
- Meng in een kom de haver, boost mix, bakpoeder, zout, ahornsiroop, yoghurt, eieren, melk en boter. Roer tot alles goed gecombineerd is.
- Meng vervolgens de frambozen en chocoladestukjes erdoor.
- Giet het over in de ingevette bakvorm. Werk af met een paar extra bessen en chocoladestukjes bovenaan.
- Bak gedurende 30-35 minuten of tot het midden stevig is.
- Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
Laat het smaken!