Terug
havermout
Gebakken havermout met blauwe bessen

Ingrediënten
- 300g Muesli (6 zakjes)
- 1 ½ eetlepel Boost Mix
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel fijn zout
- ½ theelepel gemalen kaneel
- 3 eetlepels ahornsiroop of honing
- 1 rijpe banaan, geprakt (~½ cup) of ongezoete appelmoes
- 2 grote eieren
- 375 ml (plantaardige) melk naar keuze
- 60g gesmolten boter of kokosolie
- 1 ½ cup bevroren blauwe bessen, niet ontdooien (verse kunnen ook)


Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 23x23 cm in of bekleed met bakpapier.
- Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm. Voeg bovenop enkele extra bevroren blauwe bessen toe.
- Bak gedurende 30-35 minuten of tot het midden stevig is.
- Laat 10 minuten rusten voor het serveren.
- Serveer eventueel met een eetlepel slagroom of yoghurt en ahornsiroop en een drizzle pindakaas.


Voordelen van Gebakken Havermout
- Voedzaam: Dit recept zit boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten dankzij de muesli, Boost Mix en blauwe bessen. Dit zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.
- Antioxidanten: Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en bijdragen aan een gezond immuunsysteem.
- Eenvoudig te bereiden: Met slechts een paar stappen heb je een heerlijk ontbijt of tussendoortje klaar dat je meerdere dagen kunt bewaren.
- Energieboost: De combinatie van bananen, blauwe bessen, haver en de Boost Mix geeft je een natuurlijke energieboost om je dag goed te beginnen.
Dit heerlijke en gezonde recept is perfect voor drukke ochtenden of als voedzaam tussendoortje.









