Inspiratie & Recepten

Typisch ontbijt in Egypte

typich ontbijt in egypte

Foul medames is een traditioneel ontbijt in Egypte. Het is gemaakt van gekookte tuinbonen die vervolgens worden gemengd met olie, knoflook, citroensap en kruiden zoals komijn en koriander. De gekookte bonen worden meestal in een aardewerken pot geserveerd, samen met verse groenten zoals tomaten, komkommers en uien, en platbrood. Het gerecht wordt vaak gegeten met een gekookt ei en tahinisaus, een saus gemaakt van sesamzaadpasta, citroensap en knoflook. Foul medames is rijk aan vezels en eiwitten en wordt beschouwd als een gezonde en voedzame maaltijd.

Hoe maak je een Foul Medames?

Het is vrij makkelijk te maken, maar neemt wel wat tijd in beslag ( + 1.5 uur). Vooral omdat de tuinbonen een nacht moeten weken en daarna nog ongeveer 1 tot 1,5 uur moeten koken.

Ingrediënten

Welke ingrediënten heb je allemaal nodig?

  • 500 gram gedroogde tuinbonen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Zout naar smaak
  • Vers gehakte peterselie en citroenpartjes voor het serveren

Instructies

Ok, laat ons van start gaan.

  1. Week de gedroogde tuinbonen een nacht in ruim water.
  2. Giet het weekwater af en doe de tuinbonen in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook en laat sudderen tot de bonen zacht zijn (dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur). Voeg water toe indien nodig.
  3. Giet de bonen af en zet apart.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de gekookte tuinbonen, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zout toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  6. Laat het mengsel op laag vuur sudderen, af en toe roerend, tot het warm is en de smaken goed zijn vermengd.
  7. Serveer de foul medames in kommen en garneer met verse peterselie en citroenpartjes.

Foul medames is een typisch ontbijt in Egypte. Je kan het warm of op kamertemperatuur serveren. Het wordt vaak gegeten met brood. Het kan ook worden gegarneerd met hardgekookte eieren, tomaten, uien of andere groenten naar keuze.

Eet je liever een gezond ontbijt bestaande uit havermout of granola. Look no further 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close