Geniet van een heerlijk en voedzaam tussendoortje met deze verrukkelijke havermoutkoekjes met banaan en pindakaas. Deze smaakvolle traktatie combineert de zoete zachtheid van rijpe bananen met de hartige rijkdom van pindakaas, verpakt in knapperige havermoutkoekjes. Of je ze nu onderweg meeneemt, bij de koffie serveert of als een gezond dessert geniet, deze zelfgemaakte havermoutkoekjes zijn een perfecte balans tussen smaak en voeding. Ontdek hoe je ze gemakkelijk kunt maken en laat je smaakpapillen verrassen.
Ingrediënten havermoutkoekjes met banaan en pindakaas (voor 2 cookies)
- ¼ van een middelgrote banaan
- 2 theelepels pindakaas
- ¼ theelepel kaneel
- Snufje zeezout
- 1 zakje havermout natuur
- 1 eetlepel chocolade chips
Bereiding
- Prak de banaan met een vork in een kom.
- Voeg pindakaas, kaneel, zout en havermout toe. Meng tot het goed gecombineerd is.
- Vouw de chocolate chips door het koekjesdeeg.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Vorm een bal van elk deel (als het deeg te plakkerig is, maak dan je handen lichtjes nat) en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk elke bal in schijven en vorm zo een ronde koekjesvorm.
- Bak op 180C gedurende ongeveer 11 minuten. Laat minstens 15 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Laat het smaken!