Terug
Bakmixen

Hoe maak je bananenbrood?

Bananenbrood is als een warme omhelzing op een koude ochtend, een geruststellend gebaar na een lange dag, en een traktatie die altijd een glimlach op je gezicht tovert. Met de bakmix voor bananenbrood heb je gegarandeerd een heerlijk resultaat, maar dat is nog niet alles;

 

De voordelen van onze bakmix:

  • Gemaakt met de beste volwaardige ingrediënten: Onze bakmix is samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Tarwevrij en op basis van haver en spelt, zorgt deze mix voor een voedzaam en smaakvol bananenbrood dat zowel je lichaam als je smaakpapillen zal verwennen.

  • Volop mogelijkheden voor creativiteit: Voeg een handvol (50g) noten in stukjes toe voor wat extra crunch, of experimenteer met andere toevoegingen zoals rozijnen, kokosvlokken of pitten en zaden. Met onze bakmix kun je eindeloos variëren en jouw bananenbrood personaliseren naar jouw smaak.

  • Een ideaal ontbijt voor de kids: Bak een bananenbrood op zondag en je hebt de hele week een gezond en voedzaam ontbijt klaarstaan voor de kids. Geef ze een goede start van de dag met een plakje bananenbrood, boordevol energie en smaak.

  • Handig voor onderweg: Een heerlijk en handig ontbijt voor in de wagen of op de trein. Pak het in voor bij de koffie, stop het in de lunchbox van de kinderen, of neem het mee voor een voedzame snack op roadtrip.

  • Awardwinning: met trots kunnen we zeggen dat onze bakmix voor Bananenbrood met chocolade de award "Beste Product van het Jaar 2023-2024" in ontbijt won!

Ingrediënten:

Voorbereiding:

  1. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereiding:

  1. Doe de yoghurt, eieren, olijfolie en bananen in een kom en mix glad met een staafmixer.
  2. Voeg de bakmix toe en roer goed door met een vork.
  3. Giet het deeg in de cakevorm.

Afwerking:

  1. Plaats de cakevorm in de oven en bak ca. 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van het bananenbrood steekt. *Elke oven is anders, hou je cake dus in de gaten en test de eerste keer vanaf 35min (bij sterke ovens) tot 50min elke 5-10min tot je de perfecte timing voor jouw cake hebt gevonden.
  2. Haal de cake uit de oven en laat ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.
  3. Haal de cake uit de cakevorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  4. Bewaar de cake ca. 5 dagen in de koelkast of vries ze in afzonderlijke porties in.

Met dit eenvoudige recept kun je snel en gemakkelijk een heerlijk bananenbrood met chocolade maken, perfect voor ontbijt, tussendoortje of zelfs als dessert.

Geniet van de smaak van versgebakken bananenbrood, boordevol smaakvolle chocolade, en deel het met vrienden en familie voor een gegarandeerd succesvol bakavontuur!

Deel deze post

Misschien vind je deze ook leuk

Sweet & Salty Ontbijtbowl
Noten

Sweet & Salty Ontbijtbowl

Lees meer
Appel Havermout met Chia Pudding, Nuts & Fruits
chia
gezond
havermout
Noten
ontbijt
recept
vegan
vezels

Appel Havermout met Chia Pudding, Nuts & Fruits

Lees meer
Mango, Yoghurt en Chocolade Granola Parfait
Granola

Mango, Yoghurt en Chocolade Granola Parfait

Lees meer
Eiwitrijk Havermoutgebak Vanille Collageen
bakken
havermout

Eiwitrijk Havermoutgebak Vanille Collageen

Lees meer
Tropische Cottage Cheese Bowl
Ontbijtgranen
recept

Tropische Cottage Cheese Bowl

Lees meer
Gezond Bananenbrood: Het Perfecte Ontbijt  of Tussendoortje
Inspiratie

Gezond Bananenbrood: Het Perfecte Ontbijt of Tussendoortje

Lees meer
Chocolade & Pindakaas Overnight Havermout
havermout

Chocolade & Pindakaas Overnight Havermout

Lees meer
Appel & Granola Yoghurt Bowl
Granola
ontbijt
recept
vegan
vezels

Appel & Granola Yoghurt Bowl

Lees meer
Gebakken Havermoutrepen Appel Kaneel
bakken
havermout
ontbijt
ontbijtcake
recept
vezels

Gebakken Havermoutrepen Appel Kaneel

Lees meer