Crumble met rood fruit
Dit recept is eenvoudig, voedzaam en zit boordevol smaak!
Ingrediënten (1 portie):
- 1 zakje Havermout Natuur
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel pindakaas
- ½ cup bevroren rood fruit
- (optioneel) Voor het serveren: 1 eetlepel (plantaardige) yoghurt

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kleine kom de havermout met de honing of ahornsiroop en de pindakaas, totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn tot een kruimelige consistentie.
- Voeg het bevroren rood fruit toe aan een eenpersoons ovenbestendige schaal. Bedek ze met de havermoutcrumble en druk ze een beetje aan met de achterkant van een lepel.
- Bak de crumble gedurende 10-12 minuten, of tot deze goudbruin is aan de bovenkant.
- Optioneel kun je een lepel yoghurt toevoegen voordat je het gerecht serveert.
Waarom we van dit recept houden:
-
Snel en gemakkelijk: Dit recept is ideaal om te mealpreppen. Je kan het op voorhand maken, warm of koud serveren. Bovendien is het recept makkelijk te vermenigvuldigen naar grotere hoeveelheden (bv familie crumble).
-
Gezond en voedzaam: Havermout zit boordevol vezels en voedingsstoffen, terwijl de bessen zorgen voor een flinke dosis antioxidanten. Dankzij de pindakaas heb je ook gezonde vetten en eiwitten binnen.
-
Veelzijdigheid: Je kunt dit recept eenvoudig aanpassen aan jouw smaak. Probeer verschillende soorten bessen of voeg wat noten toe voor extra crunch. De mogelijkheden zijn eindeloos!








