Heb je al eens gehoord van Bircher Muesli overnight?
Bircher Muesli werd rond 1900 ontwikkeld door een Zwitserse arts. Het is nog steeds een zeer populair ontbijt in Zwitserland en Duitsland. Je maakt de muesli lekker smeuïg door het ontbijtje de avond van tevoren te bereiden. Laat het een nachtje in je koelkast rusten en het komt helemaal tot zijn recht.
Ingrediënten (1 portie)
Wat heb je allemaal nodig?
- 1 zakje Muesli Natural
- 4 eetlepels warm (of heet) water
- Een halve appel: klokhuis verwijderd, geschild en geraspt of in kleine stukjes gesneden
- 2 eetlepels natuurlijke yoghurt
- Optioneel: 1 eetlepel rozijnen
- ½ theelepel kaneel
- Topping: schijfjes appels, bosbessen, snufje kaneel
Wil je noten of gedroogd fruit toevoegen, dat kan ook natuurlijk.
Bereiding
Hoe maken we ons ontbijt?
- Meng de muesli en het warm water in een kom. Zet apart en laat 15-20 minuten (of 1 nacht) weken.
- Voeg na deze tijd de geraspte appel, yoghurt, rozijnen en kaneel toe, meng tot alles goed gecombineerd is.
- Je Bircher muesli is klaar om te eten!
- Werk af met je favoriete toppings
TIP: Maak dit recept in een jar en neem deze mee als je to-go ontbijt.
Conclusie
Bircher Muesli Overnight is een heerlijk smeuïg ontbijtje dat je best s’avonds voor het slapen maakt. Laat het een avond in de koelkast rusten, dan is het de volgende ochtend smullen. Ik kijk dan altijd uit naar mijn ontbijt als ik s’ochtends opsta.
Heb jij al eens Bircher Muesli Overnight gemaakt? Hoe maak jij het?
Laat het me weten!