Het recept voor een zachte vanille cashew mousse met krokante cookies.
Een vanille cashew mousse is klaar in een handomdraai en kan je zowel als ontbijt of als dessert serveren. Eens iets anders dan de standaard chocolade mousse.
Dankzij de cashews krijgt de mousse een romige consistentie.
Wist je trouwens dat Cashewnoten heel wat gezondheidsvoordelen bieden? Ontdek hier 5 voordelen waarom Cashewnoten gezond zijn.
Ingrediënten
- â…“ cup cashewnoten, 1 uur geweekt in warm water (dit maakt ze extra romig)
- 2 volle eetlepels yoghurt (gewone of plantaardige)
- 2 theelepels ahornsiroop of honing
- ½ theelepel natuurlijke vanille
- Snufje zeezout
- 1 zakje Chocolate Chip Mini Cookies
- Handvol blauwe bessen
Tip: heb je graag een lopende consistentie voor je mousse? Gebruik dan Alpro Soja Natuur. Liever een vaste structuur? Gebruik dan Griekse yoghurt.
Bereiding
- Voeg de geweekte cashewnoten toe aan een hoge mix-kom, samen met de yoghurt, ahornsiroop, vanille en snufje zout. Mix met een handmixer tot een gladde en romige massa.
- Giet de mousse over in een kommetje of serveerglas, werk af met de mini-cookies en versier met bosbessen. Serveer direct of zet in de koelkast voor het opdienen. Geniet ervan!
Conclusie
Een vanille cashew mousse is niet alleen makkelijk te maken, heerlijk van smaak maar daarbovenop bieden de cashewnoten ook heel wat gezondheidsvoordelen.