Inspiratie & Recepten

Yoghurt of Kwark; welke scoort best?

yoghurt of kwark

Kwark klinkt zo jaren ’70, toch?

In een tijd waarin het enthousiasme voor zuivelproducten super hoog is, maakt kwark een comeback. De laatste tijd zie je het vaker en vaker verschijnen.

Wat is nu het beste? Yoghurt of Kwark?

We vergelijken de twee eiwitrijke ontbijtproducten (of snacks) om te zien welke er als beste uitkomt.

Yoghurt of Kwart: voedingsstoffen

We vergelijken twee volle varianten, omdat we zelf voorstander zijn van volle producten. 0% vet of magere producten zijn nog sterker bewerkt – en verliezen (in onze opinie) meer voedingsstoffen. Maar you do you! Als je jou beter voelt met een vetarme variant, dan is dit de beste keuze voor jouw lichaam 😉

In het geval van de volle varianten heeft een portie Griekse yoghurt 22 gram eiwit en 160 calorieën, met 5 gram suiker. De portie kwark bevat 19 gram eiwit in 140 calorieën en slechts 3 gram suiker.

Beide hebben indrukwekkende cijfers waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een voedzaam, eiwitrijk en suiker arm ontbijt of tussendoortje. Kwark heeft wel een klein voordeel in termen van iets minder suiker terwijl de yoghurt iets meer eiwit per kopje heeft. Bonus: beide zijn ook geweldige bronnen van calcium. Vermeldenswaardig: kwark heeft meer dan drie keer meer natrium (460 milligram per kopje) dan de Griekse yoghurt (135 mg per kopje), dus als je op je zoutinname let, kies dan voor de yoghurt.

Hier vind je enkele Yoghurt gerechten.

Yogurt Bowl Recipes

Conclusie

Als het gaat om voedingsvoordelen, bieden deze zuivelgerechten een vrij vergelijkbare ervaring. Het enige gebied waarin ze echter in verschillen (buiten het natriumgehalte) is smaak en textuur!

Griekse yoghurt is romig en verfrissend scherp. Kwark heeft een mildere smaak. Je kan dus het beste kiezen voor wat je het lekkerst vindt. Zo zal je het ook echt graag eten als je een gezonde eiwit-boost nodig hebt en dat is het belangrijkste!

Elien heeft bijvoorbeeld tal van Kwark en Yoghurt gerechten. Zeker de moeite om haar blog eens uit te checken!

Een heerlijke appeltaart met kwark? Kokerellen heeft een fantastisch recept hiervoor: bekijk recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan