Inspiratie & Recepten

Speculoos Porridge

benefits of oatmeal

Speculoos porridge maak ik graag op een schemerige herfstdag. Je hebt wat meer tijd en hebt zin een fantastisch ontbijt. Het is zoet, zacht, verwarmend en bovenal heerlijk. Ik neem echt mijn tijd om speculaas porridge te maken.

Ingrediënten (1 portie)

Wat hebben we nodig?

  • 1 zakje havermout
  • 1 medjool dadel, ontpit en in kleine stukjes gesneden (kan je vervangen door 2 theelepels ahornsiroop of honing)
  • 1 theelepel speculaaskruidenmix
  • ¾ cup (180ml) plantaardige melk naar keuze + wat meer indien nodig
  • Topping: speculaaskoekjes

Bereiding

Hoe gaan we van start

  1. Voeg alle ingrediënten, behalve de topping, toe aan een kleine steelpan. Meng en breng aan de kook.
  2. Laat 2-3 minuten op een zacht vuurtje koken, of tot de gewenste crèmige consistentie, roer regelmatig.
  3. Haal van het vuur en meng er indien gewenst wat extra plantaardige melk door voor een dunnere consistentie.
  4. Werk af met de crumble van speculaaskoekjes.

Serveer warm.

Conclusie

Dit is een fantastisch ontbijt dat iets meer tijd in beslag neemt. Maar het is het zeker waard.
Ik eet het liefst in de herfst of zomer.

Heb jij al eens speculoos porridge gemaakt?
Laat het me weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt