Speculoos porridge maak ik graag in het weekend, op koude dagen. Het is zoet, zacht, verwarmend en bovenal heerlijk. Ik neem echt mijn tijd om speculaas porridge te maken.
Ingrediënten (1 portie)
Wat hebben we nodig?
- 1 zakje havermout
- 1 medjool dadel, ontpit en in kleine stukjes gesneden (kan je vervangen door 2 theelepels ahornsiroop of honing)
- 1 theelepel speculaaskruidenmix
- ¾ cup (180ml) plantaardige melk naar keuze + wat meer indien nodig
- Topping: speculaaskoekjes
Bereiding
Hoe gaan we van start
- Voeg alle ingrediënten, behalve de topping, toe aan een kleine steelpan. Meng en breng aan de kook.
- Laat 2-3 minuten op een zacht vuurtje koken, of tot de gewenste crèmige consistentie, roer regelmatig.
- Haal van het vuur en meng er indien gewenst wat extra plantaardige melk door voor een dunnere consistentie.
- Werk af met de crumble van speculaaskoekjes.
Serveer warm.
Conclusie
Dit is een fantastisch ontbijt dat iets meer tijd in beslag neemt. Maar het is het zeker waard.
Heb jij al eens speculoos porridge gemaakt?
Laat het me weten!