Deze luchtige havermout pannenkoeken zonder banaan zijn een eenvoudig en gezond ontbijt waar iedereen in je gezin dol op zal zijn! Ze zijn gemaakt zonder bloem en zonder suiker. Ze zijn heerlijk en veelzijdig. Gebruik je favoriete toppings. Voeg fruit of chocoladestukjes toe aan het beslag om je eigen draai aan het recept te geven. Ik hou van frambozen, dus voeg ik deze altijd op het einde toe.
Gezonde havermout pannenkoeken zonder banaan
Pannenkoeken zijn waarschijnlijk mijn favoriete ontbijt. Ik vind het fantastisch om ermee te experimenteren. Deze keer besloot ik om heel eenvoudige, gezonde pannenkoeken te maken met een subtiele vanillesmaak. Ze zijn zo super uitgedraaid! Ik gebruikte haver in plaats van gewone bloem omdat haver veel gezondheidsvoordelen biedt.
Er zijn maar heel weinig dingen die je nodig hebt om dit heerlijke gezonde ontbijt te maken:
- ongeveer 10 minuten
- een keukenmachine of een staafmixer
- een pan
- 6 ingrediënten.
Slechts 6 ingrediënten
Ik heb deze pannenkoeken gemaakt met maar 6 ingrediënten die ik al in huis had, en ik ben er vrij zeker van dat jij ze ook hebt:
- bloem hebben we vervangen door haver
- honing zal het mengsel een beetje zoeten
- ei is het bindmiddel
- yoghurt gebruiken we om de pannenkoeken luchtig te houden(in combinatie met bakpoeder)
- bakpoeder
- vanille voor een subtiele heerlijke smaak
Opties
Bij het maken van dit soort pannenkoeken maal ik altijd de havermout voordat ik het meng. Je kunt dit doen met een keukenmachine.
Je kan ook de havermout met de rest van de ingrediënten in een blender draaien. Of je kan deze in een kom doen en mixen met een staafmixer. Mocht je mengsel te vloeibaar worden, laat het dan 1-2 minuten staan.
Ingrediënten
- 1/2 kopje haver
- 1 ei
- 2 1/2 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel vanille
- 1 eetlepel honing
- snufje bakpoeder
- 1 theelepel kokosolie of boter
Instructies
- Maal de haver met een keukenmachine.
- Meng het ei met de yoghurt, vanille en honing in een kleine kom.
- Voeg de havermout en de baking soda toe.
- Verwarm een
pan met antiaanbaklaag voor, je hebt een lage tot gemiddelde temperatuur nodig. Bedek het oppervlak met kokosolie of boter. - Gebruik een grote lepel of een pollepel om kleine pannenkoeken te maken, laat wat ruimte tussen de pannenkoeken, zodat je ze gemakkelijk kunt omdraaien als ze klaar zijn.
- Als de randen van de pannenkoeken gaar lijken en er belletjes naar boven komen, is het tijd om de pannenkoeken voorzichtig, maar snel om te draaien.
- Serveer direct met je favoriete toppings!
Conclusie
Havermout pannenkoeken zonder banaan vormen een gezond en overheerlijk ontbijt. Klaar in een mum van tijd. Je voegt je eigen fruit en toppings toe om het af te werken.
Eet jij dit vaak? Welke toppings gebruik je?
Laat het me weten!