Inspiratie & Recepten

7 trends in gezonde voeding voor 2023

Gezonde Voeding

Gezonde voeding is een steeds grotere trend in de moderne samenleving, met mensen die op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Hier zijn 7 trends in gezonde voeding voor 2023:

1. Plant-based diëten

Meer mensen kiezen voor diëten die voornamelijk bestaan uit plantaardige voeding, zoals veganisme en vegetarisme. Dit komt voort uit zorgen over dierenwelzijn, milieukwesties en gezondheidsvoordelen.

Een plant-based dieet is een dieet waarbij voornamelijk of uitsluitend voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong worden gegeten. Dit houdt in dat het dieet voornamelijk bestaat uit groenten, fruit, volle granen, noten, zaden, peulvruchten en plantaardige oliën. Mensen die een plant-based dieet volgen, vermijden over het algemeen dierlijke producten, zoals vlees, vis, zuivel en eieren, maar sommigen eten wel kleine hoeveelheden van deze producten. Plant-based diëten worden vaak geassocieerd met gezondheidsvoordelen, waaronder een lager risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Het kan ook bijdragen aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

2. Lokaal en seizoensgebonden voedsel

Meer mensen kiezen voor diëten die voornamelijk bestaan uit plantaardige voeding, zoals veganisme en vegetarisme. Dit komt voort uit zorgen over dierenwelzijn, milieukwesties en gezondheidsvoordelen.

Seizoensgebonden eten betekent dat je voedingsmiddelen eet die op dat moment van het jaar natuurlijk groeien en rijpen. Door seizoensgebonden voedsel te eten, krijg je voeding binnen die lokaal is geproduceerd en op zijn piek van versheid en voedingswaarde is.

seizoensgebonden voedsel

3. Gezonde voeding voor de hersenen

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar voedsel dat de hersenfunctie kan verbeteren en het risico op neurodegeneratieve ziekten kan verminderen. Voorbeelden hiervan zijn omega-3 vetzuren, curcumine en probiotica.

Voeding voor de hersenen

4. Intermittent fasting

Dit is een dieet waarbij periodes van vasten worden afgewisseld met periodes van normale voeding. Het kan helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van ontstekingen. Wil je hier meer over weten? Daar kan je alles over lezen in dit artikel.

Intermittent fasting

5. Gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels

Dit is een dieet waarbij periodes van vasten worden afgewisseld met periodes van normale voeding. Het kan helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van ontstekingen.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels

6. Gezonde vetten

Er is toenemende aandacht voor gezonde vetten zoals onverzadigde vetten, die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het risico op hartziekten kunnen verminderen. Voorbeelden van voedingsmiddelen rijk aan gezonde vetten zijn avocado’s, olijfolie en noten.

Gezonde vetten

7. Personalisatie van voeding

Consumenten willen meer controle over hun dieet en zijn op zoek naar manieren om voeding aan te passen aan hun individuele behoeften en voorkeuren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van gepersonaliseerde diëten en DNA-testen om te bepalen welke voedingsstoffen het meest gunstig zijn voor een individu.

Met Arthur’s Breakfast box willen we ervoor zorgen dat je ten alle tijden gezonde voeding bij de hand hebt. Geen excuses meer om ongezond te eten.

In 2023 zullen deze trends naar verwachting nog belangrijker worden in de voedingsindustrie, met meer aandacht voor gezonde en duurzame voedingskeuzes.

Welke trends vind jij belangrijk in 2023?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan