Chia pudding maken is makkelijk en duurt niet lang. In 10 tot 15 min is het klaar, maar best laat je het nog even rusten. Ik laat het graag een nachtje indringen in de koelkast. Dan krijg je een extra smeuïge smaak.
Stap per stap nemen we samen door hoe we chia pudding maken.
Ingrediënten (1 portie)
Wat hebben we allemaal nodig?
- 1 zakje Oatmeal Appel
- 100ml heet water
- 2 eetlepels chiazaad
- ½ cup (120ml) amandel- of kokosmelk
- 1-2 theelepels honing of ahornsiroop
- 1/2e theelepel vanille-extract
- 1 zakje Nuts & Fruits
Je kan ook andere oatmeal gebruiken mocht je dit willen. Ik vind havermout enjoy bijvoorbeeld ook top.
Bereiding
Hoe maken we chia pudding?
- Bereid de chiapudding vooraf; meng de chiazaden met de melk, honing en vanille. Roer gedurende de eerste 5 minuten verschillende keren, en zet dan minstens 1 uur (of een nacht) in de koelkast.
- Giet het heet water over de Oatmeal Appel in een kom. Zet 10-15 minuten opzij om te weken.
- Doe een laagje chia pudding en havermout in een potje (of serveer het in een kom als je dat liever hebt).
- Werk af met verse bessen en het zakje Nuts & Fruits.
Het is een ongelofelijk smeuïg ontbijt. Als je nog iets krokant wilt kan je altijd een gesneden appel toevoegen om het af te werken.
Conclusie
Chia pudding is een overheerlijk smeuïg ontbijt dat je best even laat rusten. Ik maak de mijne graag s’avonds voor het slapen gaan. Op deze manier weet ik al wat ik ga ontbijten en ben ik klaar in een mum van tijd. Optimaal genieten. Wil je meer weten over de talrijke voordelen van chia pudding? Lees het hier!
Heb jij al eens chiapudding gemaakt? Zo ja met welke smaken/ fruit?
Laat het me weten!