Berry Crumble is een zoet voedzaam ontbijt. Het neem iets meer tijd in beslag (30 min). Dus, het is niet direct iets voor de late slapers. Je maakt het eerder op een donkere herfstdag wanneer je veel tijd hebt aangezien je toch niet buiten kan.
Ingrediënten (1 portie)
Wat heb je nodig?
- 1 zakje oatmeal Natural
- 1 eetlepel honing (of ahornsiroop of agavesiroop)
- 1 eetlepel amandelnotenpasta (ofg pindakaas)
- ½ cup (100g) bevroren gemengde bessen
- Om te serveren: 1 eetlepel yoghurt of slagroom
Bereiding
Hoe gaan we van start?
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Meng de havermout met de honing en de notenpasta, tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn tot een kruimelige consistentie.
- Plaats de bevroren gemengde bessen in een ovenschaal voor één portie.
- Leg het “kruimeldeeg” erbovenop en duw het met de achterkant van een lepel wat in de besjes.
- Bak 10-12 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Voeg eventueel een eetlepel yoghurt of room toe en serveer warm.
Conclusie
Als je wat meer tijd hebt kan je een Berry Crumble maken. Het is zoet en voedzaam.
Heb jij al eens een berry crumble gemaakt? Hoe zag die van jou eruit?
Laat het me weten!