Inspiratie & Recepten

Het belang van een gezond ontbijt

yoghurt granola

“Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar.”

Wat is het belang van een gezond ontbijt? Hierbij enkele redenen om te ontbijten als een koning.

Geeft je energie

Voedsel is de belangrijkste energiebron voor ons lichaam en het ontbijt geeft je tussen de 10% en 15% van de energie en voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Het is de brandstof waarop je jouw dag start, start dus met een volle, gezonde tank en ervaar snel de voordelen ervan.

Zorgt voor minder drang naar snacks

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je minder drang naar snacks hebt gedurende de dag. Daarnaast maak je ook betere en gezondere keuzes doorheen de dag omdat je jouw toon voor die dag al hebt gezet. Je hoeft ons – of de studies – zeker niet te geloven maar probeer, test en ontdek het zelf.

Beter kunnen concentreren

Studies hebben aangetoond dat een ontbijt zowel het korte termijn geheugen als de concentratie kan verbeteren. Door deze betere concentratie zijn de prestaties op school en op het werk vaak ook beter. De belangrijkste zaken doe je beter in de ochtend, als jouw brein nog fris is en jouw energiepeil net aangevuld. Het belang van een gezond ontbijt voel je zeker in de voormiddag.

Voor een goed humeur

Door te ontbijten blijven je bloedsuikerspiegel en insuline niveau op de juiste waarden. Een uitgebalanceerde bloedsuikerspiegel zorgt voor een beter humeur. Je wordt ook gewoon instant happy van een heerlijke, voedzame ontbijtbowl. Voor je het weet, verlang je al naar jouw ontbijt in de ochtend 😉

Voor een betere stoelgang

’s Nachts staat ook onze spijsvertering op een laag pitje. Wanneer je de ochtend begint met een vezelrijk, ontbijt, dan starten de darmen direct weer op. Dat zorgt voor een betere stoelgang. Vezels zitten vooral in graanproducten zoals havermout en vers fruit.

Conclusie

Een gezond, voedzaam ontbijt zorgt voor meer energie, een betere concentratie, een goed humeur, minder honger en een betere stoelgang.

Heb je zelf absoluut geen honger ’s ochtends? Luister dan naar jouw lichaam. Wij geloven in intuïtief eten. Zelf zijn we enorme voorstanders van een ontbijt, gepaard met een vroege ochtend en beweging, maar dat is onze persoonlijke mening uitgaand op ons eigen ervaring. We vinden dat je dit vooral zelf moet ervaren door te luisteren naar jouw lichaam.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van een goed ontbijt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan