Een verwarmende appelcrumble in een nieuw jasje.
Ingrediënten (2 porties)
- 2 medium appels, gepeld en in schijven van ca 1cm gesneden
- 3/4e cup verse veenbessen (ca 75g)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker
- 1/2 koffielepel kaneel
Voor de crumble:
- 1 zakje Havermout Natuur
- 1 zakje Havermout Appel
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 eetlepels gesmolten boter (of kokosolie)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden C
- Meng de appelschijfjes, veenbessen met de kokosbloesemsuiker, kaneel en het citroensap in een kom
- Meng in een tweede kom de havermout, suiker, kaneel en gesmolten boter
- Plaats het fruit in een ovenschaal. Leg het havermoutmengsel erboven en maak een rechte laag.
- Bak voor 20-25 minuten in de oven of tot de crumble lichtbruin kleurt.
TIP: Serveer war met yoghurt of vanille ijs en een extra snuf kaneel. Enjoy!