Inspiratie & Recepten

5 tips voor een goede ochtendroutine

ochtendroutine

Je ochtendroutine is goud waard. Het is bewezen dat je in de ochtend frisser en opgewekter bent. Je kan makkelijker nieuwe informatie verwerken en absorberen.

de morgenstond heeft goud in de mond“.

Als je de ochtend energierijk inzet, kan je meer verzetten op 1 dag dan dat je met een lege motor start. ‘Let’s seize the day!’ is dan ook niet voor niets ons motto – pluk de dag en maak er het beste van, daar geloven we zelf sterk in!

balcony, woman, standing-1834990.jpg

5 tips voor een goede ochtendroutine

  1. Ga op een vast tijdstip gaan slapen. ‘Consistency is at the heart of any routine’. Een vast slaappatroon van ca. 7-8u per nacht is zo belangrijk voor de gezondheid.
  2. Plan hoeveel tijd je nodig hebt. Plan omgekeerd vanaf jouw eerste werkuur tot het uur waarop je wakker wordt. Sta vroeg genoeg op zodat alles in je tijdschema past en je jou niet hoeft op te jagen.
  3. Druk niet op Snooze. Snooze zorgt voor extra vermoeidheid door een valse start van de dag.
  4. Elimineer zaken die nog moeten beslist worden. Bereid de meeste keuzes voor de avond voordien, zoals jouw kleren voor de volgende ochtend of jouw ontbijt en lunch. Te veel keuzes in de ochtend vermoeien onnodig ons frisse brein, die we juist beter gebruiken voor prioritaire zaken.
  5. Drink water. Hydrateer je lichaam als van ’s ochtends vroeg. Een tip hiervoor is om een fles water naast jouw bed te plaatsen zodat je bij het opstaan reeds een glas kan drinken.Hoe ziet jouw ochtendroutine er uit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Misschien vind je deze ook leuk

Josephine en Charlotte Clarys

Arthur & The Sisters

the sisters

Leuk dat je hier bent! We hopen dat je wat inspiratie kan halen uit onze recepten of nieuwtjes. Heb je zelf een leuk recept? Laat het ons zeker weten!

Josephine & Charlotte

Onze favorieten
Pluk de dag
Ontbijt
Close

Schrijf je in en ontvang het

Oatmeal e-bookschrijf je in

en ontvang het Oatmeal e-book met 10 heerlijke , snelle en gezonde havermoutrecepten.
mealplan